Закладки (0)
Порівняння (0)
Каталог
Говоріть
+38 (0XX) XXX-XX
Телефонуйте у Києві
Мобільні оператори
Передзвоніть мені
Кошик Купуйте і збирайте бонуси
Увага! У зв’язку з технічними роботами з 27 жовтня оформлення та видача замовлень із пунктів самовивозу тимчасово недоступні. Будь ласка, заберіть свої замовлення до 26 жовтня включно.

Огляд мобільного телефону Motorola T192

Особливості

Сьогодні в мої руки потрапив яскравий представник ряду Motorola, - модель T192. Телефон був моїм першим телефоном стандарту GSM, так що є всі шанси поділитися саме об'єктивним думкою, а не чужими доводами на рахунок продуктивності, переваг і недоліків даного пристрою. Телефон гарний, приємний і зручний. Це перше, що кидається в очі. Я б не назвав його предметом розкоші, оскільки він досить простий як в своєму дизайнерському рішенні, так і у виконанні. Але в той же час, не назвав би його і телефоном початкового рівня, як прийнято було за часів його анонсування називати подібні апарати. Природно, на це повинні бути якісь вагома причина. І вони є. Перший і беззаперечний факт - це те, що телефон проектувався своїми розробниками досить довгий час. Вони зробили з маленького за розміром, звичайного на вигляд апарата, щось більше, ніж телефон для просто спілкування. Він придбав можливість більш точно визначати своє місце розташування, перемикаючись з ретранслятора на ретранслятор, при переміщенні, завдяки чому, практично скрізь зміг вловлювати сигнал мережі. Це порадувало. По-друге, в ньому з'явилося досить багато нововведень, які не властивих телефонами його класу. По-третє, завдяки своїм знімним панелям, він дійсно отримав заслужене звання і статус багатоликого телефону «для настрою». Одна внутрішня антена для телефону даної моделі розроблялася фахівцями компанії Motorola трохи більше трьох років, що дозволило телефону зайняти лідируючі позиції серед самих практичних і найбільш купованих телефонних GSM апаратів. Сенс розробки, якщо розглядати його в одній площині і описати кількома основними рисами, полягав в тому, що телефони часто втрачають свою чутливість до сигналу через низку різних причин. Це і знос, і падіння, і покриття самої антени і, в разі, якщо вона внутрішня, просто факт закриття її долонею і т п. Таких причин можна називати сотні. Секрет такого роду «неприємностей» очевидний людям, які працюють в сфері радіотехнологій, власне він і був вирішений. Але з'явився ще один секрет, тепер уже для користувачів - через якого такого нововведення телефон став важчим на 20 грам, ніж його попередник? Факт залишається фактом: телефоном користувався довгий час, по волі випадку, зараз користуюся так само - ні разу не було претензій до роботи цієї розробки. Його інтегрована антена завжди і скрізь працює чудово, за що розробникам Motorola окреме спасибі. До речі, саме T192 - перша Motorola з інтегрованою антеною, зі знімними панелями і набором інших небачених (до дня анонсування) у інших телефонів можливостей.

Дизайнерське рішення

Другим за рахунком в рейтингу нововведень телефону поставимо, мабуть, якраз оригінальне дизайнерське рішення. Зв'яжемо його і зі змінними панелями і їх забавним колірним оформленням, що вперше використовувала компанія-виробник в телефонах такого класу. Зовні, коли вперше брав його в руки або розглядав на моніторі комп'ютера, здавалося, - T192 просто повторення минулого досвіду Nokia з її популярною моделлю 3310. Зовні телефони дійсно дуже схожі як брат і сестра. Насправді відчуття від користування двома різними апаратами так само сильно відрізняються, і сперечатися про плагіат або використанні одних і тих же технологій годі й говорити. Дизайн телефону досить цікавий і приємний. Можна назвати його в чимось незвичайним, своєрідним. Округлена нижня частина, обрізаний верх без гострих країв, трошки вигнута в плавну дугу частина телефону, на якому розміщена клавіатура і мікрофон для більшої зручності користувача, стильна проріз динаміка, що приховує потужне приймає звук пристрій. Це далеко не повний список того, що можна назвати нововведеннями в зовнішню частину дизайну телефону. Функціональна частина залишилася колишньою. Перемістилися тільки входи на зарядний пристрій і навушники. Тепер вони при фронтальному розгляді телефону невидно зовсім і знаходяться з правого боку. Чесно кажучи, мета такого переміщення є незрозумілою через те, що не бачу в цьому якогось особливого задуму і застосування, крім як естетичного. Далі, кожен з користувачів придумує собі призначення і зручність сам. Я знайшов плюс у тому, що, часто розмовляючи по телефону, навіть під час його зарядки тягнувся через весь диван до апарату. Природно розмовляючи, доводилося брати телефон в руку не зовсім звичним захопленням. Через це сильно заважало зарядний пристрій, стирчить з нижньої частини телефону. Можу сказати це про всіх без винятку побували у мене в користуванні моделях. З розглянутих нами телефоном такого ніколи не відбувалося, оскільки можна було його тримати будь-яким хватом, не турбуючись про те, що зарядний пристрій завадить. Повністю вільна від уз кабелю нижня частина корпусу, скругленная, полуовальная і зручна, іноді лягала в долоню, іноді стосувалася пальців, іноді залишалася просто вільною, в будь-якому випадку - я в цьому завжди бачив тільки позитивні сторони. На другий день користування телефоном виявив здатність телефону до зовнішнього перетворення, за допомогою зміни пластикових панельок. Виготовлені вони були з кольорового, досить міцного матеріалу, який швидко і легко знімався за допомогою маленької щербини внизу корпусу і простих рухів. Мені попався телефон темно зеленого кольору (Magic Green), здалеку здавалося, що він чорний. Потім довелося побачити і два інших базових кольори: Silver Mist, і Graphite Grey.

Мій Magic Green і останній при малому освітленні мало чим відрізнялися, але швидше за все це тільки лише через використаних в матеріалі корпусу мікрочастинок, здатних до заломлених світла і спотворення колірної гами. Сріблястий був, скоріше, просто сірим і мені видався менш цікавим на вигляд, хоча у нього знайшлося багато своїх шанувальників. Це стандартний набір панелей. Крім них існувало ще кілька, які напевно потрапили не в загальну, а в обмежену серію, оскільки не знаю жодної людини, що могла похвалитися такою обробкою корпусу. Це: Orange Glow, Water, Snake і Jeans.

Слова говорять самі за себе і окремого опису або перекладу, як на мене, не вимагають. У комплекті пропонується наявність двох панелей різного кольору.

Акумулятор

При компактних розмірах (120 x 46 x 23 мм) вага телефону становить 117 грам, що цілком влаштує користувача. Акумулятор досить таки слабенький за показниками, але ємний, як виявляється, насправді. Обсяг його невеликий, становить всього 650 мАг, але вистачає його на три доби при 10 хвилинах розмови в добу і боргом просиджуванні в меню інших функцій. Сюди впишемо і відправку коротких текстових повідомлень і кілька хвилин щодня в Інтернеті, куди у Вас є можливість увійти завдяки досить швидкісного вап-браузеру. Скажу прямо, 10 хвилин розмови, для мене завжди здавалися смішними, так що батарею примудрявся розряджати менше ніж через добу, але наговорювати на практичність і витривалість акумулятора не доводиться. На останній смужці батареї він продержівался понад півтори години розмови і тільки тоді «вмирав». Причому особливість суто нокіевскій - телефон, повністю відключилися від розрядки батареї, через деякий незначний час може знову включитися і кілька хвилин працювати. Причому може навіть показувати не одну, а кілька смужок батареї. Хоча на тривалість роботи це фактично ніяк не впливає. У момент, коли індикатор акумулятора спустошується, телефон видає подвійний сигнал, схожий на пронизливий писк і продовжує працювати. У такому стані в режимі очікування він здатний пролежати близько півгодини, а в режимі розмови протриматися хвилин 5. Батарея не дуже практичне при впливі температур (низьких або високих). Взимку, коли апарат доводиться використовувати тривалий час, тримаючи його на морозі, батарея починає стрімко втрачати свою потужність і в підсумку дуже швидко сідає. Період повної зарядки її скорочується з двох до півтора, а то і менше годин, але на часі роботи, на щастя, не відбивається. При цьому, якщо Ви знову перебуваєте в умовах низьких температур, операцію з зарядкою доведеться незабаром повторити. І так по колу. Був раз свідком виключення, коли телефон, пролежавши в кишені годин 5, витримав більше години розмови на 5-ти градусному морозі, ніж мене дуже порадував. В інші критичні моменти такого не спостерігав, оскільки період дії акумулятора кожен раз був різним, але в загальному наближався до 75% початкового. Особливо негативно мороз позначився на функції розмови. В очікуванні він діє на механізм апарату слабкіше. При розмові батарея залишає за собою шанс вийти з ладу в будь-який момент. Хоча і зайвих побоювань тут собі вигадувати не варто - своє заявлене в керівництві час вона не дотягне всього на 15-20 відсотків. Це максимум. Температура має значення. Влітку перегрівається, якщо лежить під впливом прямих сонячних променів. Такого згубного впливу сонячного тепла, як і морозу, не спостерігалося, але в якійсь мірі воно все ж проявляється по цьому тут і згадано.

Клавіатура

Цікавою, як на мене, особливістю телефону, є його гумова, покрита фарбою клавіатура. Колір фарби сріблястий. Вона не облазить. Ні в якому разі не можна думати, що вона боїться сторонніх впливів, подряпин, попадання різних речовин, супутнім її повільного розкладання. У хімічний склад фарби, зрозуміло, не вникаю, але зрозумів одне, швидше за Вам вдасться зіпсувати і подряпати корпус телефону, ніж зробити щось згубний для його клавіатури. На гумі написані великі чіткі, добре помітні і з підсвічуванням і без цифри і латинські букви для набору смс і знаходити номери в телефонній книзі. Російський текст телефон приймає ( Мається на увазі в якості смс), але відправити повідомлення російською не може. По-крайней мере, телефон в його базової комплектації. Тому російських букв на клавішах шукати не потрібно. Клавіатура змінна, як і передня легкознімна кольорова панель. Досить стійка до різних впливів, однак потрібно бути обережним до розтягування її крім телефону. Так її легко порвати. Сила натискання на клавішу набагато більше, ніж у подібні моделей телефонів, не кажучи вже про легенду, про яку йдеться сьогодні - Nokia 3310. Принцип роботи клавіатури зовсім інший, тому й зусилля різні. Клавіші самі по собі досить високі, з великим поздовжнім ходом, що є не тільки цікавим дизайнерським винаходом, але і дуже зручно при наборі номера або текстового повідомлення. Повністю, в упор до корпусу кнопка не було натиснуто, це дозволяє уникнути Вам зайвий раз контакту рук з корпусом. Ви торкаєтеся клавіш, і тільки їх, причому всі так просто, що можна знаходити їх на дотик. Знаків під кожну клавішу прописано мало, їх можна запам'ятати, і писати смс як я, наприклад, - дивишся у вікно і пишеш. Запам'ятати розташування клавіш і знаків дуже легко. Навіть якщо Ви не впевнені в можливостях Вашій пам'яті, - будьте впевнені, все прийде з досвідом в процесі використання телефону. Під включення / вимикання виділена окрема клавіша внизу корпусу. У лівому нижньому кутку. Маленька і зручна. Також помітна на дотик. Клавіші самі по собі досить невеликі, що окремо стоять. Мені було зручно, але люди з великими пальцями відчували якийсь дискомфорт, скаржачись на те, що при наборі, наприклад, смс, в руках виникає якесь м'язову напругу. Швидше, чесно кажучи, не через розміру, а через те, що клавіші натискаються досить туго.

Дисплей

Дисплей у Т192 графічний, з роздільною здатністю 96х64 точки. Підсвічування зелена. Монохромний, невеликий, квадратної форми, він досить інформативний, з можливістю використовувати великі, іменовані в апараті величезні значки. На екрані відображаються рядки тексту, або ж іконки меню в проекції «список». Поміняти їх таблицею або перетворити в будь-який інший вид не можна, але існуюче розташування настільки зручно, що в цьому, швидше за все, і немає сенсу. Великі значки / букви дійсно вражають своїми розмірами, що порадує людей короткозорих або слабо бачать, або ж тих, кому часто доводиться дивитися на телефон з відстані кількох метрів.

У режимі очікування Ви можете використовувати одну із запропонованих Вам виробником заставку (скрінсейвер): автомобіль, що наближається, або плаваючу серед бульбашок акваріумну рибку.

Перевагою головного меню телефону є те, що воно тут побудовано за принципом каруселі. Деяка кількість іконок прокручується по колу і під центральною піктограмою знаходиться короткий роз'яснення.

Швидкої навігації по меню не спостерігається, зате є досить непогана йому альтернатива: 9 клавіш з відповідними цифровими позначеннями можна призначити під так званий швидкий набір, набір номера в один дотик. Для цього потрібно у відповідному пункті меню вибрати розділ призначити клавішу, далі - швидкий набір. І відзначити клавішу, з якої зіставляється той, чи інший номер. Потім, виконавши ці нескладні маніпуляції, щоб набрати номер, потрібно натиснути і утримувати клавішу до появи на екрані повідомлення про те, що пішло з'єднання і виклик. Оскільки, як уже говорилося, клавіші кілька тугі, час очікування, по-моєму, в одну секунду, а то і більше, здасться Вам досить тривалим. Найприкріше в цьому те, що факт цей поміняти ніяк не можна. Час очікування досить велика, тому трохи підриває щире переконання в тому, що функція, безумовно, зручна. Я, наприклад, вважав за краще набирати номери з телефонної книги в такий спосіб: номер запису в телефонній книзі на цифровій клавіатурі, решітка, і кнопка виклику. Так у мене виходило і виходить набагато швидше. Є функція автодозвону, яка спробує самостійно зробити дозвон абоненту, номер якого зайнятий, або з якої-небудь ще причини не відповідає. Час перенабор, наскільки я зрозумів, також не змінюється. Воно досить широке. Тому краще набирати вручну (набагато швидше йде сам набір). Але іноді, коли зайняті і немає можливості це зробити, все-таки раджу користуватися автодозвоном. Функція енергоємна і споживає хороший відсоток ємності акумулятора при частому використанні. Щоразу енергії споживає різну кількість. Від чого це залежить, - не знаю, але наштовхнуло на думку про те, щоб застерегти інших користувачів від надмірно частого використання функції. Розмаїття дзвінків в моделі немає. Хіба що 11 тонів і можливість записати свої два. У мене записати свої ніколи на цьому телефоні не виходило, тому користувався стандартними. Швидше за все, простий треллю.

Повідомлення і Інтернет

У телефоні, природно, є можливість користуватися відправкою коротких текстових повідомлень, EMS, використовувати доступ до мережі Інтернет. Спілкування за допомогою смс не викликає ніяких проблем і зайвих питань, якщо Ви користуєтеся послугою не в перший раз. Вперше пробував працювати із застарілою картою вітчизняного оператора мобільного зв'язку, тому деякі настройки, які нині міститися на сім-картах, довелося вводити вручну. Незручно, але нескладно. Зайняло всього кілька хвилин. Точно також як і з Інтернетом. Окрема можливість відправляти і приймати багато текстових повідомлень від різних абонентів виділена окремим пунктом меню «Чат» і дозволяє спілкуватися зручніше, використовувати никну, відповідати відразу з форми спілкування. В принципі, при затримці у відправці смс-відповіді більш ніж 1 хвилина, зручніше використовувати стандартне смс-меню, створюючи і відправляючи нові вихідні повідомлення.

Браузер телефону вимагає ручних налаштувань домашньої сторінки і точки доступу, що відверто, назву якимось незручністю. Тут же згадаю про те, що телефон підтримує передачу даних як за допомогою протоколу CSD, так і за допомогою протоколу GPRS. Вперше з нього заходив по першому протоколу, оскільки в тому населеному пункті, де знаходився, не було покриття GPRS. Платив за час перебування в Інтернеті. Заплатив багато. Зате переглянув всі новини, гороскопи, спортивні події, інформацію, розміщену на головній wap-сторінці мого оператора. Схоже, вже дні потому, заходив за допомогою GPRS. Сподобалося набагато більше не так через вартість, скільки через швидкості. Сенс входити в Інтернет за допомогою 1.1 браузера телефону досить розмитий, оскільки можливості скачати і зберегти що-небудь на телефоні немає. Можна тільки переглядати інформацію і виконувати якісь дії. Наприклад, виконати або завершити вхід / вихід під паролем в будь-яку електронну систему, завантажити числовий набір в графу оплати на сайті, розрахуватися за товар або послугу в Інтернеті, прочитати текстову інформацію.

Телефонна книга

Телефонна книга Motorola T192 дозволяє зберігати до 100 номерів, на 10 контактів можна зберегти нетривалі чіткі голосові мітки. Голос телефон відтворює і розпізнає чітко і досить голосно, так що труднощів з використанням функції це не викличе. Книга через можливість телефону підтримувати російську мову здатна відтворювати дані контактів, записані російською мовою. Записати в самій книзі контакт російською не представляється можливим, оскільки в базовій комплектації, російської розкладки клавіатури в телефоні немає. Присутній предикативне введення тексту з використанням словника T9. Не зовсім коректний через малу кількість слів у базі, зате порадував своїм швидкодією. Окремо виділено текстовий введення і iTap. Додаткові номери, збережені на карту сім, легко і просто читаються, зливаючись із загальним списком. Єдиною відмінністю номера з картки і номери з книги телефону, є його порядковий номер. Від 1 до 99 перші і далі другі. Для кожного номера окремо або для групи номерів можна встановити свій дзвінок виклику і звук смс. Це повністю дозволяє налаштувати телефон в залежності від Ваших особистих смаків, відповідно до Ваших вимог. Єдина гра в телефоні - «цеглини». Рімейк арканоїда. Меню «Організатор» включає в себе такий скромний, але необхідний набір функцій, як калькулятор і валютний конвертер. Тут же є безпосередньо і сам органайзер, в який можна вести пам'ятку і певний сигнал.

Підсумок

Телефон за якістю звуку і функціонального наповнення нічим не поступається таким телефонами як Motorola T280 і V66. Зручний у використанні, стильний, практичний, простий в управлінні і доступний за ціною. Апарат є першим апаратом від Motorola з інтегрованою антеною, яка, до слова, має вдосконаленим набором можливостей. Як мінімум, - здатна завжди і всюди зловити сигнал мережі. Телефон без проблем може на базі двох протоколів по черзі увійти в Інтернет, відправити смс і EMS повідомлення, доставити вам приємні хвилини, проведені за захоплюючою грою (шкода, що єдиною). В комплекті коробка Ви знайдете: керівництво користувача, зарядний пристрій, знімну панель і дротову гарнітуру під Hands-Free. Зручно, дешево і надійно.

Оцініть статтю:
рейтинг: 0 голосів: 0
© 2003 - 2025 , F.ua - ТОЙ САМИЙ МАГАЗИН. Всі права захищені.
Використання будь-яких матеріалів, які розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на F.ua .
Посилання має бути розміщене незалежно від того, як скопійований контент: повністю або частково.
Також рекомендуємо:

Вгору
Наші телефони
  • (063) 976-2420
  • (067) 374-7500
  • (050) 857-0305
  • (044) 206-206-9
Передзвоніть мені
Ваше ім'я
Ваш телефон
Напишіть нам листа
Ваше ім'я